Vanliga frågor och svar om Cirkeln filmatiseringen

Om ni vill ha lite mer info om inspelningarna för Cirkeln så råder vi er att checka in på Saras blogg: 0glorybox0.blogspot.com!

Här får ni några vanliga frågor och svar:

(Lånat från Saras blogg)

FAQ om filmatiseringen av Cirkeln

*** OBS! Det här är all information vi har just nu - mer kommer efter sommaren! ***

Vem producerar filmen? Filmlance International har köpt optionerna till hela Cirkeln-trilogin. Producent är Ulf Synnerholm.

Skriver Sara och Mats manus? Jag (Sara Bergmark Elfgren) skriver manus. Mats kommer att hålla sitt vakande öga på projektet i egenskap av bokens ena författare.

När kommer filmen att spelas in? Någon gång under 2012, hoppas vi.

När har filmen premiär? Vi hoppas på 2012/2013, vilket är "snart" med filmmått mätt.

Kommer hela trilogin att filmatiseras? Det är tänkt så, ja.

Kan jag provspela för någon av rollerna? Planen är att hålla "öppna provspelningar". Mer information kommer efter sommaren!

När börjar ni castingen? Efter sommaren, som det ser ut just nu.

Var kommer provfilmningarna att hållas? Det vet vi tyvärr inte än.

Vilka åldrar söker ni? Det vet vi tyvärr inte än.

Jag vill spela en viss roll. Hur viktigt är det att jag har "rätt" utseende? Otroligt svårt att svara på. Filmskaparna letar så klart först och främst efter rätt skådespelare och inte rätt utseende. Men helt oviktigt är det förstås inte heller. (Om du tycker att det är här svaret är vagt så beror det på att det är det. Det är väldigt svårt att svara generaliserande på den frågan.)

Var kan jag hitta mer information om castingen när det är dags? Jag kommer att skriva om det här på bloggen. Vi kommer även använda oss av Cirkelns Facebooksida för att nå ut.

Kommer Mats och Sara vara inblandade i castingen? Rollsättning är en lång process och de som främst jobbar med den är castarna/rollsättarna, regissören och producenten(erna). Författarna har inte sista ordet, det är många som ska tycka och tänka.

Vad är det här med amerikansk remake? Vi har fått förfrågningar från flera utländska filmbolag angående försäljning av remakerättigheterna. Bland annat 20th Century Fox (gulp). Intresset är seriöst men ingenting är bestämt än. Just nu ligger fokus på att göra en fantastisk svensk film av Cirkeln.

Kommentarer

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: [Måste skrivas! Visas endast för oss]

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0