Intervju + info Cirkeln

I den fiktiva lilla bruksorten Engelsfors bor sex mycket olika sextonåriga tjejer.
När en kille på gymnasieskolan plötsligt hittas död i vad som ser ut som ett självmord förändras allt för tjejerna. Långsamt inser de att de har magiska krafter och i själva verket är häxor.

Än så länge har Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg bara skrivit första delen i trilogin, och arbetar på den andra delen. Men handlingen i böckerna har de haft klar från första början, och karaktärerna finns utsmetade i ett stort Exceldokument.
- Vi ville skriva om typer man inte stöter på så ofta i den här genren. Karaktären Vanessa är till exempel den sortens tjej som alltid dör först i skräckisar, hon är blond, gillar att ha sex, festar och lever lite farligt. Vi ville låta den karaktären växa och ta plats.

Efter "Cirkeln" kommer "Eld" och "Nyckeln"...
Mats Strandberg, född 1976, är författare och krönikör. Han har tidigare skrivit tre romaner, senast "Halva liv" som kom ut 2009 och bland annat utsågs till årets bok av tidningen QX.
Sara Bergmark Elfgren, född 1980, jobbar som manusförfattare för film och tv. Hon kommer också att göra filmmanusbearbetningen av "Cirkeln".
"Cirkeln" kretsar kring sex sextonåriga tjejer i den lilla staden Engelsfors som upptäcker att de är häxor. De inser snabbt att de måste samarbeta för att överleva och för att bekämpa den stora ondskan som hotar inte bara Engelsfors utan hela världen.
"Cirkeln" kom ut den 15 april och är första delen i en planerad trilogi. Fortsättningen "Eld" kommer ut 2012 och avslutande "Nyckeln" 2013.
Bokserien har redan sålts till Storbrittanien [Random House], Tyskland [C Dressler Verlag] och Norge och Danmard [Gyldendal].
Filmbolaget Filmlance har köpt rättigheterna till hela trilogin och kommer tidigast att påbörja filminspelningarna under 2012.

Källa: DN Kultur, Torsdag 31 mars 2011
Nedkortad och ändrad av Cirkeln Sweden

Kommentarer

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: [Måste skrivas! Visas endast för oss]

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0